Skip to main content

Foliering for forskellighed

Forfatter
Andreas
Læsetid
1.30 min
Dato
18 jan, 2023
Kategori

Foliering for forskellighed – for Kemp & Lauritzen

Vi har i den kreative afdeling arbejdet tæt sammen med Benjamin Risum Jul, Senior kommunikationsrådgiver hos Kemp & Lauritzen A/S, om design af ny folie til ca. 30 servicebiler. Layoutet tapper ind i konkrete tiltag, som virksomheden står bag inden for diversitets- og inklusionsagendaen – med målet om at være en af landets bedste arbejdspladser.

PladsTilForskellighed

Samarbejdet begyndte med et PladsTilForskellighed-logo, som vi står bag hos bureauet.dk. Logoet bruges som led i det målrettede arbejde med #diversitet og #inklusion – og er en integreret del i den nye bilfolie.

Benjamin ville sætte en tyk streg under budskabet. Så en del af deres bilflåde er derfor gjort markant og synlig med et nyt, opsigtsvækkende design. Ansigterne fra en række Kemp & Lauritzen-kollegaer pryder nu bilerne. Det flugter perfekt med, at de godt 2.500 medarbejdere – uanset baggrund – oplever at være del af en mangfoldig og inkluderende kultur med plads til forskellighed.

Efter
Før

Pingpong-dialog leder til hel-foliering

Designfasen er foregået som en spændende pingpong-dialog mellem Benjamin og undertegnede – og har resulteret i hel-folieringen af en VW Transporter (se billedet).

Farver og typografi matcher deres designmanual. Billedstilen er dog en ny og innovativ kollage sammensat i PhotoShop; som giver en ”rå og håndværker”-tone-of-voice.

Kombineret med de funktionæransætte signalerer dét den brede diversitet hos en af Danmarks største teknikvirksomheder – som de kommende år skal ansætte flere hundrede nye medarbejdere over hele landet.

Baggrund

Kemp & Lauritzen er en landsdækkende teknikvirksomhed, der leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl – og tilbyder alt fra daglig service til store entrepriser og unikke specialer. De har udført tekniske totalløsninger til både private virksomheder og offentlige kunder siden 1882.

Få fat i de kreative

Grafisk design bygger på gennemprøvede principper OG modet til at smadre snærende rammerne og vanetænkning. På tegnestuen har vi de unges sultne fandenivoldskhed ‒ og mindst én af os har så meget erfaring, at han vistnok var Gutenbergs lærling.

 • Jacob

  Kreativ chef
 • Peter

  Art Director
 • Anne-Kathrine

  Grafisk designer
 • Carsten

  Tekstforfatter
 • Andreas

  Art Director
 • Helle

  Grafisk designer